Porsche Mission E is hoogtepunt IAA 1 minute leestijd

Porsche Mission E Concept Car IAA Frankfurt 2015-1
Op de IAA Frankfurt heeft Porsche, vrij onverwacht, een elektrische sportwagen onthuld, de Mission E. het concept model met aansprekend uiterlijk en dito interieur, is vooral een showcase van hoe Porsche aankijkt tegen het elektrisch rijden. 600 pk, een bereik van 500 km en een laadtijd van slechts 15 minuten dankzij het Turbo Charging System.

Porsche Mission E
Al langere tijd is Porsche bezig met elektrische aandrijving, bijvoorbeeld bij de 918 Spyder en 919 Le Mans racer. Kennis die ze daarmee hebben opgedaan, vindt zijn weg terug naar de Mission E. Overigens is de naam Mission E ook niet toevallig, in 2013 begon Porsche de Mission 2014, terugkeer op het hoogste niveau in het FIA WEC (World Endurance Championship) én op de 24h Le Mans. Tijdens de persconferentie van Porsche beloofde topman Matthias Müller dat een productie versie rond 2018 gereed moet zijn.

Aandrijving
Porsche wenst niet alle details vrij te geven, wel benadrukt de autobouwer dat de wagen een echte sportwagen is. 4-wiel aandrijving met Porsche Torque Vectoring en 4-wiel stuurinrichting, een gecombineerd vermogen van 600 pk wat goed is voor een acceleratie naar 100 km/h in 3,5 seconden, 200 km/h is in 12 seconden bereikt. Een exacte topsnelheid wordt niet gegeven, wel ligt deze boven de 250 km/h. Porsche claimt dat de wagen een ronde van de Nürburgring Nordschleife binnen 8 minuten kan doen.

 Categorie(ën)