Mercedes-Benz S-klasse Cabriolet op de IAA 1 minute leestijd

Mercedes-Benz S-class cabriolet S63 AMG Cabriolet IAA Frankfurt 2015-5
Vlak voor de IAA presenteerde Mercedes-Benz al de nieuwe S-klasse Cabriolet, nu is de auto ook officieel onthult op de beursvloer. De statige cabriolet van circa 5 meter lang heeft een traditioneel stoffen-dak gekregen en is voorzien van al het comfort, technologie en gemak dat Mercedes-Benz te bieden heeft. Vanaf lente 2016 wordt de auto geleverd, bestellingen worden vanaf december dit jaar genoteerd.

Stoffen dak
Het enorme stoffen dak is in 20 seconden te openen of sluiten, tot een snelheid van 60 km/h. Om je toch nog te kunnen afsluiten van de omgeving heeft Mercedes-Benz de wagen uitgerust met Aircap, een windgeleider voor de cabine, en het inmiddels bekende Airscarf, dat is verwerkt in de stoelen. Het climate control systeem is fors aangepakt voor de cabriolet, 12 sensoren en 8 actuatoren houden de wagen comfortabel. Natuurlijk is de wagen ook uitgerust met de verwarmde stoelen en armsteunen.

AMG
Al vanaf de lancering is gelijk te kiezen voor een AMG model, de S 63 AMG Cabriolet voorzien van de 5,5 liter bi-turbo V8. Het vermogen van 585 pk / 900 Nm is goed voor een sprint naar 100 km/h in 3,9 seconden.

Prijzen
Er is nog geen prijs bekend gemaakt van de Mercedes-Benz S-klasse Cabriolet, een Nederlandse list-price rond de € 150.000,- wordt verwacht.Categorie(ën)