Porsche presenteert 911 Carrera met turbo 1 minute leestijd

Porsche 911 Carrera S Carrera Cabriolet 991 MKII IAA Frankfurt 2015 debute
Er is een einde gekomen aan de vrij ademende 911 Carrera. Porsche heeft de vernieuwde Carrera en Carrera S gepresenteerd met 3 liter bi-turbo motor. Naast de motor is ook het uiterlijk en interieur aangepakt, op de IAA Frankfurt is de auto volgende week voor het eerst in levende lijve te zien.

Turbo
De switch naar motoren met turbo-technologie was al langer verwacht en is het einde van een tijdperk dat 52 jaar / 7 generaties 911 duurde. De nieuwe motoren zijn tot 12% zuiniger, terwijl het vermogen voor met 20 pk is toegenomen, 370 pk voor de Carrera en 420 pk voor de Carrera S. Turbo’s helpen vooral een grote toename in het koppel, 450 Nm tussen de 1.700 en 5.000 toeren voor de Carrera en 500 Nm voor de Carrera S.

Technologie
Naast de motor zijn ook andere zaken aangepast zoals het PASM-onderstel, de PDK-versnellingsbak en actieve achteras besturing wat debuteerde op de 911 GT3 is nu ook leverbaar op de normale 911 Carrera. Het Infotainment systeem is ook vernieuwd en huist nu Google Earth en Streetview, ook Apple CarPlay debuteert in een Porsche.

Uiterlijk
Natuurlijk betekend een facelift een verbeterd uiterlijk. Nieuwe bumpers, lichtunits en opties. Net als bij de Macan zijn de achterlichten nu gevormd en de louvres op de achterzijde zijn nu verticaal gemaakt.

IAA
Op de IAA Frankfurt zal de 911 991 MKII voor het eerst te zien zijn, leveringen beginnen eind volgend jaar wanneer ook de prijs bekend gemaakt wordt.Categorie(ën)