Mercedes-Benz S-klasse cabriolet is terug 1 minute leestijd

MercedesBenz Sclass convertible cabriolet IAA frankfurt 2015 debute 2015
Na 44 jaar afwezigheid is de S-klasse cabriolet weer terug! De nieuwe 5 meter lange sloep oogt klassiek, dankzij een stoffen dak toe te voegen aan het statige design. Op de IAA Frankfurt zal het model debuteren, waarna in de lente van 2016 wordt begonnen met leveren.

6 modellen
Met de S-klasse Cabriolet is het aanbod van het model, 2 jaar na lancering compleet. Naast het nieuwste model kan er kan gekozen worden uit een coupé een ultiem luxe Maybach model en het ‘standaard’ model. De laatste 2 zijn verkrijgbaar in een Lange uitvoering wat de keuze op 6 modellen zet.

Stoffen dak
Het enorme stoffen dak is in 20 seconden te openen of sluiten, tot een snelheid van 60 km/h. Om je toch nog te kunnen afsluiten van de omgeving heeft Mercedes-Benz de wagen uitgerust met Aircap, een windgeleider voor de cabine, en het inmiddels bekende Airscarf, dat is verwerkt in de stoelen. Het climate control systeem is fors aangepakt voor de cabriolet, 12 sensoren en 8 actuatoren houden de wagen comfortabel. Natuurlijk is de wagen ook uitgerust met de verwarmde stoelen en armsteunen.

AMG
Al vanaf de lancering is gelijk te kiezen voor een AMG model, de S 63 AMG Cabriolet voorzien van de 5,5 liter bi-turbo V8. Het vermogen van 585 pk / 900 Nm is goed voor een sprint naar 100 km/h in 3,9 seconden.

Côte d’Azur
Op de IAA Frankfurt zal Mercedes-Benz de wagen onthullen, pas in december kan de wagen besteld worden, verwacht dat de wagen een hit zal zijn in het zuiden van Frankrijk.

 Categorie(ën)