Clarkson, Hammond en May tekenen bij Amazon Prime 1 minute leestijd

Jeremy Clarkson James May Richard Hammond Downing Street London Amazon prime video 2016
De voormalig-Top Gear mannen Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond hebben een deal gesloten met Amazon Prime. Het trio werd eerder in verband gebracht met het Britse iTV en online-video bedrijf Netflix, de keuze voor Amazon maakte het bedrijf en de drie via Twitter bekend. Een naam voor het programma is nog niet bekend gemaakt, opnames beginnen binnenkort, volgend jaar is het eerste seizoen te bekijken.

Format
Nadat het contact van Jeremy Clarkson niet werd verlengd door de BBC, vertrokken ook James May, Richard Hammond, en de producer Andy Wilman. De mannen zullen zich vooral concentreren op het format, elementen van Top Gear zoals bijvoorbeeld The Stig zullen niet te zien zijn in het nieuwe programma.

Concurrentiebeding
De mannen waren beperkt in hun keuze, een concurrentiebeding in het contract verbood hen een auto-programma te maken voor de Britse televisie. Uitwijken naar The States was een logische keuze, terwijl het opkomende online video ook verkrijgbaar is in Engeland en de rest van de wereld.Categorie