Ferrari toont 488 Spider 1 minute leestijd

Ferrari 488 Spider GTB 2016
De eerste 488 GTB’s worden pas net geleverd, maar Ferrari heeft nu al de Spider versie klaar voor het debuut op de IAA Frankfurt over een paar maanden. De auto wordt eenvoudig 488 Spider genoemd, en verliest de 3 ‘GTB’ letters van de coupé variant. Specificaties blijven wel hetzelfde, het vaste dak kan binnen 14 seconden openen of sluiten.

Snelste open Ferrari
De bi-turbo 3,9 liter V8 motor produceert nog steeds 670 pk / 760 Nm, wat goed is voor een acceleratie naar 200 km/h in 8,7 seconden, serieuze prestaties. De topsnelheid is met 325 km/h ietsje lager dan die van de 488 GTB, maar wel hoog genoeg om de snelste open productie Ferrari ooit te zijn. Die titel was lange tijd in handen van de F50 hypercar.

Comfort
Het dak van de 488 Spider bestaat uit 2 delen van aluminium en magnesium, voor extra comfort tijdens het rijden is de glazen ruit achter de passagiers in 3 standen te verstellen.

Spaceframe
Het is een gegeven dat een wagen zwaarder wordt wanneer er een cabrio van wordt gemaakt, in het geval van de 488 Spider is dat met 50 kg toegenomen, naar 1425 kg. Alsnog is dat vrij weinig, Ferrari heeft veel moeite gedaan om het spaceframe wat bestaat uit 11 soorten aluminium en magnesium op een ideale manier aan te passen voor de cabrio-vorm. Daarnaast heeft Ferrari ook de aerodynamica aangepast voor optimale luchtstroom over de open cabine.Categorie(ën)