Vettel wint in Hongarijë, Verstappen 4e 2 minutes leestijd

Sebastian Vettel Scuderia Ferrari F1 Grand Prix Hungary Hungaroring 2015
In een ouderwets spectaculaire race op de Hungaroring heeft Sebastian Vettel de overwinning gepakt. Red Bull Racing coureurs Daniil Kvyat en en Daniel Ricciardo maakte het podium compleet, Max Verstappen finishte 4e, goed voor 12 kampioenschapspunten. Mercedes AMG F1 had een moeilijke race, Hamilton had een slordige race en Nico Rosberg zag een 2e plaats in rook opgaan na contact met Ricciardo.

Jules Bianchi
Een kwartier voor de start van de Grand Prix werd een minuut stilte in acht genomen om Jules Bianchi te herdenken. Familie was aanwezig op het circuit, voor een race die een eerbetoon moest worden aan Jules.

Jules Bianchi tribute Grand Prix Hungary Hungaroring 2015

Perfecte start
De Mercedes AMG F1 coureurs waren weer oppermachtig in de kwalificatie, Hamilton wist ruim een halve seconde sneller te rijden dan Rosberg. Toch verliep de start niet naar wens, de rode Ferrari’s vertrokken bloedsnel en gingen na een paar bochten aan de leiding. Hamilton viel verder terug en maakte een fout bij de chicane waardoor hij terugviel naar de 10e plek.

Contact
Gedurende de hele Grand Prix was er regelmatig contact tussen de coureurs en waren de inhaalmanoeuvres spectaculair op het korte en krappe circuit. Max Verstappen viel bij de start terug naar de 13e plek maar wist uit de problemen te blijven en schoof zo snel op in het veld.

Safety car
Tijdens het raceweekend kregen veel coureurs te maken met pech, de wielophanging van Sergio Perez brak, de vleugel van Kimi Raikkonen brak af en dat gebeurde ook bij Hulkenberg in de race. Dat zorgde voor een safety car situatie in de eindfase van de race, Verstappen wist slim gebruik te maken van de neutralisatie en sloot aan bij de kopgroep.

Contact
De race van Hamilton was erg rommelig te noemen, hij maakte een aantal fouten en reed schade aan zijn bolide. Rosberg leek te profiteren en het gat in het klassement te dichten, een lekke band dankzij contact met Ricciardo in bocht 1 koste hem echter veel tijd en plaatsen. Max Verstappen schoof daardoor weer een plaatsje op, maar ook hij kwam in contact met Bottas. Dat betekende een lekke band voor Bottas en lichte schade voor Max, maar hij kon doorrijden. Wel kreeg hij nog een drive-through penalty voor te hard rijden achter de safety car, zijn 4e plek kwam echter niet in gevaar.

Zomerstop
Het Formule 1 circus gaat nu vakantie houden en is over 3 weken terug voor de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps.Categorie