Lewis Hamilton wint thuis Grand Prix 2 minutes leestijd

In een vermakelijke race heeft Lewis Hamilton voor teamgenoot Nico Rosberg de Grote Prijs van Groot Britannië op zijn naam geschreven. Vooral het eerste kwartier van de race was spectaculair en de race eindigde in de regen. Max Verstappen heeft de race niet uitgereden, hij parkeerde zijn auto vroeg in de race in de grindbak.

Williams
De start van de race verliep niet helemaal hoe Mercedes AMG het had gepland, beide Williams coureurs kwamen uitstekend van hun plek wat Massa de leiding van de race gaf. Door contact tussen beide Lotussen en McLarens kwam de safety car de baan op voor een korte tijd. Na de herstart hield Williams lange tijd de leiding, om later op strategie te worden geklopt.

Grindbak
Max Verstappen had een raar weekend, in de vrije trainingen presteerde hij uitstekend, maar deed dat niet in de kwalificatie. Hij vertrok vanaf de 13e plek en wist problemen in de beginfase te ontwijken. Bij de herstart maakte hij echter een fout, dankzij de koude banden vloog hij van de baan de grindbak in. Teamgenoot Carlos Sainz kwam ook niet aan de finish, hij had technische problemen.

Eindfase
Met nog flink wat rondes te gaan kwam de regen waar fans op hadden gehoopt. Sommige coureurs kozen ervoor om snel te wisselen naar Intermediates, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel kozen voor precies het juiste moment. Hamilton wist daardoor een gat te slaan naar teamgenoot Nico Rosberg, terwijl het voor Vettel een podiumplaats opleverde, hij ging voorbij aan beide Williams coureurs.
De volgende Grand Prix is over 2 weken op de Hungaroring.Categorie