Alfa Romeo Giulia maakt comeback! 2 minutes leestijd

Alfa Romeo Giulia 2016 IAA Frankfurt premiere 2015
Dat Alfa Romeo zou terugkeren in het luxe-segment was al langer bekend, toch werd er een vreugde dansje gedaan toen het persbericht in de mailbox plofte, Alfa Romeo is terug! De Giulia moet de miskleunen uit het recente verleden goedmaken en werd over-the-top Italiaans gepresenteerd onder begeleiding van Andrea Bocelli. Het model ademt in ieder geval Italiaans stijl, hopelijk hebben ze dit keer de techniek ook op orde.

FCA Strategie
Dat de Giulia op de markt zou verschijnen was geen geheim, Sergio Marchionne heeft immers de 5-jaar strategie openbaar gemaakt. Het model moet gebruik maken van alle kennis die aanwezig is binnen FCA (Fiat Chrysler Automotive), waar ook Ferrari onder valt. Wanneer Ferrari in je familie zit, vraag je ze natuurlijk om te helpen met de motor, in dit geval een 3 liter V6 bi-turbo. 510 pk sterk en goed voor een sprint naar 100 km/h in 3,1 seconden is dit natuurlijk geen gewone Giulia, maar de Giula QV, het topmodel dat het moet opnemen tegen de Audi RS5 en BMW M4.

Verjaardag
Leuk en aardig om een prijzig topmodel te onthullen, maar het zegt niets over de specificaties en looks van een model dat het goed moet gaan doen voor de leaserijders. Toch is het logisch, want vandaag is het de verjaardag van Alfa Romeo, ze zijn 105 jaar oud en dat feestje vier je niet met een zuinig, ingetogen model.

Details
Veel details van de Giulia ontbreken nog, zo weten we niet eens hoe het interieur eruit ziet. Meer weten we wanneer de Giulia staat op de IAA Frankfurt, misschien ook met diesel motor in het vooronder.Categorie(ën)