Weer Mercedes AMG 1-2 in Oostenrijk 2 minutes leestijd

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk heeft Nico Rosberg voor teamgenoot Lewis Hamilton de Grand Prix gewonnen. De coureurs vertrokken vanaf de eerste rij, waarbij Rosberg iets beter weg kwam en voor de eerste bocht de Engelsman voorbij stak en de leiding niet meer uit handen gaf. Max Verstappen maakte een uitstekend weekend mee, wat werd beloond met een 8e plek.

Mercedes AMG F1
De overmacht van Mercedes AMG was in Oostenrijk weer overduidelijk, fans van racen moesten het tijdens de race vooral hebben van de gevechten voor P3 en P8. Dat terwijl de voortekenen goed waren voor een mooie Grand Prix. Een erg natte 3e training sessie en daarop volgende kwalificatie sessie die werd verreden op een opdrogende baan. Sommige coureurs kozen voor een regen afstelling voor de race, maar het weer speelde toch geen rol tijdens de race. Zonder regen blijft Mercedes AMG F1 ongenaakbaar.

Safety Car
In de beginfase van de race moest de safety car weer uitrukken na een crash van Fernando Alonso en Kimi Raikkonen, beide coureurs maakte contact waarbij de McLaren bovenop de Ferrari van Raikkonen terecht kwam. Een paar rondes achter de AMG GT Safety Car zorgde ervoor dat het veld zich minder zorgen hoefde te maken over brandstofverbruik.

Max Verstappen
Toro Rosso coureur Max Verstappen had het zichtbaar naar zijn zin op de korte baan in de Alpen. Weersomstandigheden hielpen hem om zich in de kijker te rijden, de 6e tijd die hij in Q3 noteerde was echter op een droge baan. Tijdens de race maakte een gebrek aan vermogen het hem wel lastig, in de eindfase moest hij zijn 7e plaats verdedigen, dat lukte niet. Pastor Maldonado had verser rubber en een Mercedes AMG motor en pakte daardoor met nog 2 rondes te gaan op spectaculaire wijze de positie af van de Nederlander.

Tests
Alle teams behalve Manor hoefde niet in te pakken, morgen beginnen de eerste tests op de baan voordat ze naar de volgende Grand Prix gaan over 2 weken op Silverstone.Categorie