Modena Trackdays op Spa-Francorchamps 1 minute leestijd

2740241_orig
Al ruim 20 jaar timmert de organisatie van Modena Trackdays flink aan de weg om een uniek trackday evenement neer te zetten. Volgende week doen ze wederom het Belgische Spa-Francorchamps aan, waar op 2 en 3 juni een divers deelnemers veld van 200 wagens het circuit op gaat.

Trackday & Concours
Het concept van Modena trackdays heeft over de jaren flink gewonnen aan interesse van over de hele wereld, dit jaar zullen ongeveer 200 wagens deelnemen aan het evenement. De nadruk ligt natuurlijk op Ferrari, maar ook andere wagens zullen te zien zijn op het circuit. Dan zijn het niet alleen moderne racewagens, juist voor klassieke auto’s is dit evenement de uitgelezen kans om deel te nemen vanwege het Concours d’Elegance wat gelijktijdig zal plaatsvinden.

Modena Trackdays Spa-Francorchamps 2015

Hoogtepunten
Naast een aantal Ferrari Formule 1 wagens van de jaren ’60 tot jaren ’90, kunnen we dit jaar een aantal bijzondere wagens van een ander merk verwachten. Bijvoorbeeld de Koenigsegg One:1, een Shelby Daytona, Pagani Zonda en meerdere Ford GT40’s geven acte de présence. Natuurlijk zullen er ook bijzondere mensen aanwezig zijn zoals 6-voudig 24h Le Mans winnaar Jackie Ickx, die plaats zal nemen in de oude Ferrari F1 bolides.Categorie