Beslissing over Lamborghini Urus 1 minute leestijd

Lamborghini Urus SUV Concept Pebble Beach 2013
Na de onthulling van de Urus Concept is Lamborghini druk bezig geweest om te bepalen hoe de auto geproduceerd zal moeten worden en hoe de auto in de markt moet worden gezet. Het denkwerk is inmiddels gedaan, in 2018 zal de SUV op de markt verschijnen.

Urus
Het Sports Utility Vehicle concept werd voor het eerst getoond in 2012 op de Beijing Motor Show, met nadrukkelijke plannen voor productie. In de tussentijd zou er echter getwijfeld zijn of het wel zo’n goed idee zou zijn om de auto in de markt te zetten, dat was althans wat managers van Lamborghini aan journalisten vertelden. Voor analisten was er geen twijfel, het model past perfect in de SUV-strategie van de Volkswagen Group, waarbij in het nieuw te creëren SUV top-segment gekozen kan worden voor luxe in de Bentley Bentayga, of sportiviteit met de Lamborghini Urus. De 2 modellen zullen hetzelfde onderstel van de nieuwe Audi Q7 gebruiken.

Productie
Lamborghini hoopt circa 3.000 stuks per jaar te kunnen verkopen in voornamelijk de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, China en Rusland. Daarvoor moet een nieuwe productielijn worden opgezet die wordt gebouwd aan de huidige fabriek in Sant’Agata Bolognese. Het oppervlak zal groeien van 8.000 m² naar 15.000 m² en er ontstaan 500 extra banen.Categorie