Rosberg wint Monaco GP dankzij pitstop Hamilton 2 minutes leestijd

Nico Rosberg heeft voor de derde keer op rij de Monaco Grand Prix gewonnen, maar kreeg dit vooral cadeau van Lewis Hamilton die door een kapitale blunder van zijn team de winst door zijn neus geboord zag worden. Die Safety Car in de eindfase van de race werd veroorzaakt door een crash van Max Verstappen, die vol op de achterzijde van Romain Grosjean klapte.

Actie
Net als de vorige Grand Prix’ van het 2015 seizoen, was de race op het straten circuit geen spektakel stuk. Lewis Hamilton vertrok van pole position en reed weg van Nico Rosberg en Sebastian Vettel, die wel dicht bij elkaar zaten maar van inhalen kwam niks terecht.

Verstappen
Pas in de eindfase van de Grand Prix werd het echt spannend, de regie bracht vaak Max Verstappen in beeld die na een erg trage pitstop ontketend was. Door Sebastian Vettel te volgen in het lappen van coureurs, wist hij 2 plaatsen te winnen, een slimme strategie. Maar dat zagen de mannen van Lotus F1 ook aan de pit-muur en die vertelde dat aan Romain Grosjean die de 10e plaats wilde behouden. Hij liet Vettel passeren om vervolgens de deur snel dicht te doen voor Max Verstappen, de Nederlander probeerde in de daarop volgende rondes in alle macht de Lotus te passeren. Dankzij DRS kwam hij erg dicht in de buurt van Grosjean en probeerde in manoeuvre bij het ingaan van de eerste bocht, de ruimte was er niet en hij reed op de achterzijde van de wagen en crashte vervolgens in de barrière. Hij stapte ongedeerd uit maar kreeg wel een straf opgelegd van de wedstrijd leiding, 2 strafpunten op zijn licentie en een grid-penalty van 5 plaatsen voor de volgende Grand Prix in Canada.

Strategie fout
Tot de crash van Verstappen leek Hamilton met gemak de Grand Prix te winnen. De wedstrijdleiding besloot in eerste instantie tot een virtual safety car om dat niet veel later te veranderen in een echte safety car situatie. Lewis Hamilton werd naar binnen geroepen voor nieuwe banden, een enorme vergissing want terwijl hij in de pitstraat was werd hij gepasseerd door teamgenoot Nico Rosberg en Ferrari coureur Sebastian Vettel. Een paar rondes voor de finishvlag werd het veld weer losgelaten, maar ondanks dat Lewis Hamilton sneller was, kon hij niet passeren op het krappe stratencircuit en was crisis overleg bij het Mercedes AMG F1 team hoe dit kon gebeuren een feit.Categorie