BMW eert 3.0 CSL met hommage concept 1 minute leestijd

BMW 3.0 CSL Hommage Concorso Villa d'Este 2015
Als hoofdsponsor van het prestigieuze Concorso d’Eleganza Villa d’Este kom je natuurlijk met iets bijzonders, BMW brengt dit jaar de 3.0 CSL Hommage mee. Net als de vorige Hommage modellen staat er dus een klassieke auto model voor de moderne interpretatie en deze doet de naam Coupé Sport Leichtbau zeker eer aan.

3.0 CSL
De originele CSL is bedoeld als sportwagen voor de DTM met licht carrosserie en circa 200 pk vermogen, gebouwd tussen 1971 en 1974. Het meest gewilde model is de zogenaamde ‘Batmobile’ versie, een auto van de derde generatie met extra bodykit.

Hommage
Het nieuwe model is ook voorzien van lichtgewicht materialen van deze tijd, wat nu uiteraard carbon fiber is, het model heeft ook de bodykit kenmerken van de ‘batmobile’. Duidelijk te herkennen aan de dubbele spoiler boven de achterruit en op het kofferdeksel en accenten boven de wielkasten aan de voorzijde. Het concept model voorzien van een 3 liter 6-in-lijn motor met elektromotor, specificaties of verdere details van de aandrijving geeft BMW niet.

Toekomst
Ontwerp directeur van BMW Adrian van Hooydonk verteld op Villa d’Este: “Our Hommage cars not only demonstrate how proud we are of our heritage but also how important the past can be in determining the future.” Het is goed mogelijk dat die toekomst dichtbij is, volgend jaar wordt de M4 GTS op de markt verwacht en deze auto zou elementen van de 3.0 CSL Hommage in zich kunnen hebben.Categorie(ën)