Rosberg wint eerste GP van seizoen 1 minute leestijd

Nico Rosberg Mercedes AMG F1 Circuit de Catalunya Barcelona Spanish Grand Prix 2015
4 Grand Prix’ heeft Rosberg erop moeten wachten, maar in Barcelona vielen voor Nico Rosberg de puzzelstukjes op zijn plaats, zijn eerste overwinning in 2015. De race was wederom weinig opwindend, Rosberg reed vanaf pole onbedreigd naar de finish, Lewis Hamilton verloor P2 bij de start maar passeerde Vettel op strategie in de pitstraat. Max Verstappen had wederom technische problemen en finishte als 11e.

Drama
McLaren lijkt steeds verder weg te zakken in een moeras van deceptie, ook in Spanje werd het team geplaagd door technische problemen en rijden ze roemloos in de staart van het veld. Maar het meest spectaculaire moment van de Grand Prix was nog van Fernando Alonso, die met remproblemen rechtdoor schoot bij een pitstop waarbij een monteur net op tijd opzij kon springen.

Verzilveren
Verstappen wist een uitstekende 6e plaats op de grid niet te verzilveren, in de beginfase werd hij kinderlijk eenvoudig ingehaald door onder andere Raikkonen, Ricciardo en Massa. Later zou hij klagen over verminderd vermogen van de Renault krachtbron, daarom kon hij geen vuist maken tegen zijn concurrenten. Over 2 weken hoopt hij op meer succes, dan staat de mooiste Grand Prix van het jaar op de rol, die van Monaco.Categorie