Geruchten over Maserati MC12 opvolger 1 minute leestijd

Maserati MC12 Versione Corse Casa di Enzo Ferrari Modenna Italy-1
Diverse bronnen hebben melding gemaakt van de ontwikkeling van een nieuwe Maserati hypercar. De auto zou net als de MC12 gebaseerd worden op het laatste vlaggenschip van Ferrari, de LaFerrari. Het model zou in zeer beperkte oplage gebouwd gaan worden, maximaal 25 stuks voor de lieve som van 3,5 mln euro per wagen.

MC12
Liefhebbers van Italiaanse super-sportwagens noemde de Maserati MC12 zelfs Ferrari Enzo Second Generation, zo goed was de auto. In 2004 begon de productie die beperkt zou blijven tot 25 stuks voor, maar vanwege de overweldigende vraag werd dat aantal verdubbeld. Na deze 50 wagens werden ook 12 race wagens gebouwd die uitkwamen in het FIA GT1 kampioenschap, van de 94 races werden er 40 gewonnen.

Positionering
Een naam is er nog niet aan gegeven, toch zou volgens insiders binnen korte tijd meer bekend worden over het model. Maserati werkt aan groei, met bijvoorbeeld de Ghibli, aanstaande Levante SUV en een productie versie van de Alfieri Concept. Een nieuw topmodel zou kunnen zorgen voor een boost van de verkopen, terwijl het de weg opent voor hybride modellen.

LaMaserati
Dat de ‘LaMaserati’ er komt lijkt aannemelijk, het hebben over details is alleen speculeren. Het zou kunnen dat de lancering lijkt op die van de Lamborghini Veneno, een bijzonder laag volume, extreme vormgeving en dito prijs. Ontwikkeling van de wagen zou tot zeker eind 2016 duren.Categorie