Lamborghini begint met klassieker programma’s 1 minute leestijd

Lamborghini Miura S Museo Lamborghini-1
Op de Techno Classica beurs in Essen heeft Lamborghini bekend gemaakt dat het haar klassieker afdeling in een nieuw jasje steekt. Bij de vernieuwde Polo Storico afdeling kunnen klanten met hun klassieke Lamborghini terecht voor restauratie, reparatie en onderhoud. De archivaris in Sant’Agata Bolognese is ook aan het werk gezet, in het Archivio Storico Lamborghini zijn alle documenten geplaatst die te maken hebben met het merk.

Classiche
Een speciale afdeling voor de pareltjes van weleer is geen nieuw concept, krap 10 jaar geleden richte Ferrari de Classiche afdeling op. In een geheel eigen afdeling (van 950 m2) werken de beste Ferrari monteurs aan kostbare klassiekers, als beloning krijgt de auto een Classiche certificaat én badge. In de afgelopen jaren is duidelijk te zien dat auto’s met een dergelijk certificaat beter verkopen, voor hogere bedragen.

Polo Storico
De mannen van Lamborghini zullen met een schuin oog hebben gekeken naar hun collega’s in het dorp verderop. Eigenaren vertroetelen hun klassiekers meer dan ooit te voren, er is dus geld te verdienen en perfect restaureerde modellen geven de merk-beleving een boost. Restauratie van een model wordt uitgevoerd met alleen originele onderdelen, volgens de authentieke technische schema’s.

Archivio Storico Lamborghini
Die authentieke technische schema’s van modellen worden naast foto’s, brochures en publicaties bewaard in een nieuw archief, het Archivio Storico Lamborghini. Deze database is toegankelijk voor eigenaren van klassieke modellen, journalisten en onderzoekers.Categorie