Hamilton ongenaakbaar in Bahrein 2 minutes leestijd

Lewis Hamilton Mercedes AMG F1 Bahrain Grand Prix 2015
Lewis Hamilton heeft na China ook de overwinning gepakt op het door lampen verlichte circuit van Bahrein. De Brit kende een ijzersterk race weekend, pakte met overmacht de pole position en managede de race van begin tot eind. Max Verstappen daarentegen maakte slecht weekend mee, zijn Toro Rosso gaf veel problemen en had niet vol vermogen, halverwege de race parkeerde hij zijn bolide in de pitbox, teamgenoot Carlos Sainz had toen al de auto langs de baan geparkeerd.

Hamilton
Na wat controverse aan het einde van de race in China tussen Rosberg en Hamilton, was er regelmatig een déjà vu tijdens deze race. Hamilton rijdt zijn tempo, Rosberg probeert aansluiting te houden terwijl hij de hete adem van Ferrari in zijn nek voelt.

Opleving
Ferrari blijft indruk maken dit seizoen, ze kwalificeerde 2 en 3, achter Lewis Hamilton maar voor Nico Rosberg, tijdens de race konden ze ook het gevecht brengen naar de Mercedes AMG F1 coureurs. Het circuit van Bahrein ligt vooral Kimi Raikkonen erg goed, hij finishte 2e, in de een na laatste bocht kon hij nog Nico Rosberg passeren die een probleem kreeg met zijn remmen.

Tilke
De race in China vorig weekend was niet bijster boeiend, net als de race van vandaag. Weinig uitvallers en vooral recht-toe-recht-aan inhaalmanoeuvres, dat laatste lijkt een kenmerk van de door Hermann Tilke ontworpen circuits. De echte circuits van weleer vallen in hoog tempo van de Formule 1 kalender en de nieuw-geld circuits zonder heritage brengen niet het spektakel waar fans op hopen. De volgende Grand Prix is over 3 weken op het Circuit de Catalunya, hopelijk volgt daar meer spektakel.Categorie