BMW test nieuwe M2 1 minute leestijd

BMW M2 spyshot 2016 Nurburgring Nordschleife 2015
Het debuut van de nieuwe M2 zal nog flink wat maanden op zich laten wachten, tot die tijd is BMW druk doende met het testen van de nieuwe sportwagen. De auto zal waarschijnlijk in september op de IAA Frankfurt worden onthuld en krijgt de moeilijke taak om de 1 M op te volgen.

Motorisering
Belangrijkste punt van speculatie is natuurlijk de motor, meest waarschijnlijk is het een doorontwikkeling van de zes-in-lijn turbo motor die ook in de M235i zit. Het vermogen wordt geschat rond de 380 pk, de motor in de M4/M3 levert 431 pk.

Handmatig
Retro is cool, Porsche kreeg enthousiaste reacties toen ze de Cayman GT4 presenteerde met handmatige transmissie. Daarmee braken ze met de trend van de superieure dubbele koppeling transmissies, ten faveure van ‘analoog’ rijgenot. Het is waarschijnlijk dat BMW ditzelfde pad gaat kiezen, maar een 8-traps DCT zal mogelijk optioneel te bestellen zijn.Categorie(ën)