Hamilton wint GP van China 1 minute leestijd

Chinese Grand Prix Shanghai Lewis Hamilton finish Mercedes AMG F1 2015
Mercedes AMG F1 heeft weer een 1-2 te pakken, Lewis Hamilton finishte voor teamgenoot Nico Rosberg op het circuit in Shanghai. Ferrari had wederom een sterke race, maar het was vooral Max Verstappen die een uitstekende indruk maakte tijdens de race.

Mercedes AMG Vs. Ferrari
Het maakt het kijken van een Formule 1 race net iets interessanter, nu Scuderia Ferrari het tempo heeft gevonden. Ook in China moest Mercedes AMG rekening houden met Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Max Verstappen
De regie koos meermaals voor het volgen van Max Verstappen, die met zijn Torro Rosso een paar gedurfde inhaalacties maakte. Hij moest vooral vechten tegen de Saubers, die dankzij de Ferrari motor ook een prima tempo hadden. Het leek hem weer punten op te leveren, maar met slechts 3 rondes te gaan, blies zijn motor op op het rechte stuk. Lange tijd lag hij op de 8e plek en was hij de snelste coureur met Renault motor, zijn teamgenoot Carlos Sainz valt buiten de punten.Categorie