Vooruitblik AutoRAI 2015 2 minutes leestijd

AutoRAI 2015 preview vooruitblik
Na een editie te hebben overgeslagen in 2013, is dit jaar weer een AutoRAI met een nieuw concept. Zeker 500 modellen van 46 merken zullen te zien zijn in de 11 beurshallen, waaronder bijzondere primeurs zoals de Europese premiere van de McLaren 570s, de Cadillac Escalade en een speciale editie van de Porsche 911 Targa.

De auto vieren
Na het mislukken van de 2013 editie, heeft de organisatie het roer omgegooid. In samenwerking met de automerken en importeurs is gewerkt aan een nieuw concept, waarbij vooral is gelet op beleving. Zo zal er meer te doen zijn voor de verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld een ‘motorblok-battle’, een parcours buiten en een racehal binnen. Ook hebben de automerken meer vrijheid om hun eigen identiteit te laten spreken op de stand, al met al moet het weer hét Nederlandse autofeest worden.

Primeurs
Het merendeel van de grote en aansprekende merken is aanwezig op de AutoRAI 2015, ook publiekstrekkers zoals Bugatti, Aston Martin en Ferrari. Een paar merken hebben zelfs wereldprimeurs in Amsterdam, Opel brengt de Adam Rocks S, Peugeot de 308 SW 1.6 Hdi en Porsche heeft een gelimiteerde editie van de 911 Targa. Maar er zijn ook Europese premieres die direct na de New York Motor Show overvliegen, McLaren presenteert de 570S, Cadillac de nieuwe Escalade.

Nederlandse bodem
De AutoRAI heeft dan geen internationale allure, automerken doen wel moeite om het publiek iets bijzonders te brengen. De (Aston Martin) Lagonda Taraf zal voor het eerst te zien zijn in Nederland, net als de Lamborghini Aventador SV en Bentley Continental GT.

AutoRAI 2015
Vanaf 17 tot en met 26 april zijn de deuren geopend, kaarten aan de deur kosten € 18,-, wie besteld via de website betaald € 14,50. Op 16 april doen wij alvast verslag van het belangrijkste nieuws!Categorie