Lexus vernieuwt RX-serie 2 minutes leestijd

2016 Lexus RX-series RX350 F Sport New York Motor Show 2015
Op de New York Motor Show heeft Lexus de 4e generatie RX onthuld. De auto is volledig nieuw ontwikkeld, heeft de nieuwste designtaal van het merk en is fors groter dan zijn voorganger. Volgens de Nederlandse importeur Louwman hoeven we de auto nog niet snel te verwachten, pas tegen het einde van dit jaar of zelfs begin volgend jaar staat de auto hier in de showroom.

Succesformule
De RX-serie is voor Lexus een mooi succes gebleken, geïntroduceerd in 1997 zijn er inmiddels ruim 2 miljoen modellen verkocht. In Nederland kennen we de RX vooral sinds de RX450h op de markt verscheen, een auto die fiscaal aantrekkelijk is voor zakelijke rijders. Van het ingetogen uiterlijk hebben ze nu wel afscheid genomen, de nieuwe RX is veel expressiever en herkenbaar als Lexus. Met een ‘spindle-grille‘ L-vormige lichten en scherpe lijnen, de hoogglans zwarte C-stijl is iets wat we ook eerder zagen bij bijvoorbeeld de Hyundai i20.

Veilig en luxe
Wat vooral opvalt aan de nieuwe RX is het formaat, de auto is overal breeder geworden maar vooral de lengte van 4.890 mm (+ 12 cm) valt op. Dat levert extra ruimte op voor de inzittenden, die ook meer luxe hebben en veiliger onderweg zijn. Voor de veiligheid heeft Lexus een nieuw systeem ontwikkeld, Safety System+, wat onder andere actieve veiligheidssystemen bevat.

Aandrijving
Wat betreft aandrijving is er nu slechts één keuze, de vernieuwde hybride aandrijving met 3,5 liter V6 motor, samen goed voor 300 pk. Lexus beloofd wel dat de sportieve styling ook te merken is tijdens het rijden, het chassis is flink stijver geworden, met het optionele AVS (Adaptive Variable Suspension) wordt het onderstel aangepast aan het wegdek.

Nederland
De voornaamste afzetmarkten Noord-Amerika en Japan krijgen binnenkort de nieuwe RX op de weg, Europa en Nederland zullen nog moeten wachten. Een datum zal later bekend worden.



Categorie(ën)