Ook sportief topmodel Porsche Boxster 2 minutes leestijd

Porsche Boxster Spyder 981 2015 2016 New York Auto Show
Het is gelukkig geen 1 april grap, ook in de 981 generatie is de Porsche Boxster Spyder terug! Het meest sportieve model heeft designkenmerken van de Cayman GT4, een handmatig dak en de 2 kenmerkende bulten achter de stoelen. De auto staat nu op de New York Motor Show, maar binnen een paar maanden ook bij de lokale Porsche dealer.

Sportief
Zoals verwacht, is de Boxster Spyder volledig gefocust op sportieve prestaties. Het stoffen dak is met de hand te monteren of verwijderen en er is airconditioning of audiosysteem aanwezig. Natuurlijk begrijpt Porsche dat tegenwoordig niet iedereen zit te wachten op een dergelijk spartaanse uitrusting, daarom zijn deze twee zaken optioneel gratis te bestellen.

Cayman GT4 Vs. Boxster Spyder
Wat betreft uiterlijk is de link tussen de Cayman GT4 duidelijk, het front en de achterkant zijn hetzelfde. Ook heeft de Boxster Spyder net als de Cayman GT4 de 3,8 liter 6-cilinder boxermotor uit de 911, mét handmatige transmissie. De motor is wel iets anders getuned naar 375 pk, daarmee goed voor een sprint naar 100 km/h in 4,5 seconden met een topsnelheid van 290 km/h. Porsche heeft nog geen melding gemaakt van het gewicht, de vorige generatie woog 1275 kg, waarschijnlijk zal de nieuwe versie lichter zijn.

Porsche Boxster Spyder 987 generation Circuit Park Zandvoort-1Spyder!
Porsche bouwde bij de vorige generatie Boxster de Spyder variant voor het eerst, een topmodel waarmee de 987 generatie werd uitgezwaaid. De auto (waar er 1667 van zijn gemaakt) was direct een hit en verkocht vooral in de Verenigde Staten bijzonder goed.

Bestellen
Sommige informatie over de Boxster Spyder ontbreekt nog, maar zal snel bekend worden aangezien de auto binnen een paar weken op de markt wordt verwacht. In Nederland wordt € 116.700,- verlangd voor het model.Categorie(ën)