McLaren 570s is officieel 1 minute leestijd

McLaren 570S release New York Auto Show 2015
Eigendom van een McLaren is met de 570s iets dichterbij gekomen, een sportwagen die het de Porsche 911 Turbo moeilijk moet gaan maken. Deze week maakt de auto zijn publieksdebuut op de New York Motor Show, nog dit jaar wordt de wagen verwacht in de showrooms.

Sports Series
Tijdens de ontwikkeling van de wagen werd deze aangeduid als “Sports Series“, iets wat McLaren zeker niet geheim hield. De voorkant van de 570s lijkt veel op die van de 650s, terwijl de achterkant het meest lijkt op die van de P1. De motor die daartussen ligt is ook al bekend, de twin-turbo 3.8 liter V8 motor, dit keer afgesteld op 570 pk / 600 Nm. Het vermogen is daarmee een match voor de Porsche 911 Turbo S.

Monocoque
McLaren heeft wel een belangrijk voordeel in handen ten opzichte van zijn concurrenten en dat is de Monocell II-monoque carbon fiber constructie. Deze weegt slechts 80 kg, de totale auto legt slechts 1313 kg in de schaal. Concurrenten Porsche doet het een stuk slechter, de 911 Turbo S weegt 1.605 kg, de nieuwe Audi R8 V10 1.454 kg.

Uitrusting
Prijzen zullen later bekend worden gemaakt wanneer de auto zijn weg vindt naar de showrooms. In Nederland staat de 650s voor € 289.500,- in de prijslijst, voor de 570s wordt een prijs nog boven de 2 euro ton verwacht. Voor dat geld krijg je dan wel een goed uitgeruste wagen, opties zijn vooral technologische verbeteringen en personalisatie.Categorie(ën)