Cadillac CT6 alternatief voor Duitsers 2 minutes leestijd

Cadillac CT6 New York Motor Show 2015
GM hoopt met Cadillac voet aan de grond te krijgen in Europa en daarvoor moet het een vlaggenschip hebben. Ontmoet de nieuwe CT6, een antwoord op de BMW 7-serie, Audi A8 en Mercedes-Benz S-klasse. Op de New York Motor Show zal het model voor het eerst worden getoond aan het publiek, eind dit jaar start productie en wordt een Europese premiere verwacht.

CT6
Cadillac blijft een op-en-top Amerikaans merk, het CT6 is daarom ook een sloep van formaat. Met 5,16 meter in de lengte, 1,88 in de breedte en 1,47 hoog is het een forse wagen. Vooral de passagiers op de achterstoelen hebben profijt van het formaat, ze krijgen de beschikking over verstelbare stoelen met massage, 10″ entertainment schermen en extra comfortabele kussens. Audiofielen kunnen ook hun hart op in de CT6, Bose heeft maar liefst 34 speakers in de auto geplaatst.

De Cadillac Elmiraj Concept ging vooraf aan het nieuwe topmodel. Van de luxe coupé is uiteindelijk weinig terug te zien in de CT6.

De Cadillac Elmiraj Concept ging vooraf aan het nieuwe topmodel. Van de luxe coupé is uiteindelijk weinig terug te zien in de CT6.

Specs
De CT6 is te bestellen met 3 motoren, een 3 liter twin-turbo V6 (406 pk), een 3,6 liter V6 en een 2 liter 4-cilinder instapmodel. de V6 modellen krijgen een 8-traps automaat, bij de 4-cilinder is zelf schakelen nodig. De auto staat op het bewezen Magetic Ride Control onderstel en is voorzien van meesturende achterwielen. Wat wel on-Amerikaans is, is het gewicht, dat is met 1680 kg bijzonder laag te noemen.

Extra’s
Een luxe-limo is niet compleet zonder gadgets, waarvoor Cadillac ook wat noviteiten heeft bedacht. Zo is er het Surround View Video Recording System. Dit systeem biedt een 360 graden blik rond de auto, wat kan worden opgenomen met het systeem.Categorie(ën)