Ford praat over de GT in NY 1 minute leestijd

Ford GT 2016 Autosalon Geneva Motor Show 2015-1
Ook op de New York Motor Show kan het publiek zich vergapen aan Ford’s nieuwe hypercar, tegelijk het moment voor Ford om het laatste nieuws over de wagen bekend te maken.

250 per jaar
Belangrijkste is dat Ford slechts 250 stuks per jaar gaat bouwen, waarvan de productie pas volgend jaar zal beginnen. De beperkte productie is niet louter een marketing praatje, er is simpelweg niet voldoende productiecapaciteit. Ford heeft deze namelijk ondergebracht bij het Canadese Multimatic.

Gunnen
De nieuwe Ford GT zal voor rond de $ 400.000,- op de prijslijst verschijnen, maar de vraag is of rijke lui de auto wel kunnen kopen. Volgens Joe Hinrichs, Directeur Ford Amerika, ligt de beperkte productie aan de verkrijgbaarheid van de benodigde carbon fiber. Ford heeft namelijk in tegenstelling tot bijvoorbeeld BMW en Lamborghini niet de beschikking over een eigen carbon fiber productie faciliteit.Categorie(ën)