Vettel in Maleisië weer op 1 1 minute leestijd

Sebastian Vettel Scuderia Ferrari 2015 Maleisie Sepang
Sebastian Vettel doet Italië weer juichen, hij kwam met zijn Ferrari als eerste over de finish in Maleisië. Naast snel rijden had hij ook een beetje geluk nodig om de Mercedessen van Hamilton en Rosberg te kloppen, het team profiteerde van een safety car en paste de strategie uitstekend aan. Max Verstappen begon voorzichtig aan zijn tweede race, om vervolgens mooie inhaalmanoeuvres te maken, dat werd beloond met 6 punten.

Winst
Als er iemand gewend was aan winnen, is het wel de 4-voudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Door een zegereeks van Mercedes AMG F1, die sinds België vorig jaar duurt, smaakt de overwinning nu extra zoet. Ferrari moet nog verder terug in de geschiedenis om zich te kunnen herinneren hoe het voelt om een Grand Prix te winnen. Veel investeringen en de nieuwe teambaas Maurizio Arrivabene hebben ervoor gezorgd dat het team weer kan strijden voor de prijzen.

Spanning?
Het is in ieder geval verfrissend om een andere auto dan een Mercedes AMG F1 een race te zien winnen, maar verder was er weinig spektakel. Al vroeg in de race kwam de safety car op de baan vanwege een rijdersfout van Marcus Ericsson, dat bleek beslissend voor de race. In het middenveld waren een paar gevechten, waarbij een paar keer contact werd gemaakt. Max Verstappen maakte ook een mooie inhaalactie op Daniel Ricciardo, maar maakte ook een foutje bij het binnenrijden van de pitstraat. Een uitstapje naar de grindbak bleek zonder gevolgen, hij finishte 7e achter Felippe Massa in de Williams.Categorie