Audi vervolgt met Prologue Avant 1 minute leestijd

Audi Prologue Avant Concept A9 Geneva Motor Show 2015-1
Na de krap 4 maanden geleden onthulde Prologue Concept, komt Audi naar Genève met de Avant versie van het model. Er zijn 3 deuren bijgekomen, een nieuw ontwerp achterlichten en meer luxe voor de passagiers achterin.

Aandrijving
Meest opvallende is dat Audi niet zomaar de carrosserie heeft verbouwd, ze hebben een compleet nieuw model gebouwd inclusief andere aandrijving. De Prologue met dikke V8 aandrijving die in Los Angeles debuteerde, is flink aangepakt naar Europese maatstaven. In plaats daarvan plaatste Audi een diesel-hybride aandrijving met een 3 liter TDI motor en elektromotor met 14,1 kWh grote accu, goed voor een gecombineerd vermogen van 455 pk / 750 Nm. Volgens Audi zou dit goed zijn voor een acceleratie in 5,1 seconden naar 100 km/h, de topsnelheid is begrenst op 250 km/h.

Sturen met 4 wielen
Meerdere merken experimenteren met 4 wiel aandrijving, sommigen hebben het zelfs al toegepast op productiemodellen. Ook Audi is er nu mee bezig, de auto staat op luchtvering, voorzien van multilink-ophanging en de achterwielen kunnen tot 5 graden meesturen met de voorwielen.

Voorbode
Productieplannen voor de Prologue zijn er zeker, en wel binnenkort. Al in 2017 wordt een nieuw A9 topmodel verwacht op de markt. Gezien de respons op de Prologue Avant is het ook zeer waarschijnlijk dat deze carrosserie uitvoering het productiestadium gaat halen.Categorie(ën)