Nieuwe Concept Bentley EXP 10 Speed 6 2 minutes leestijd

Bentley EXP 10 Speed 6 Autosalon Geneva Motor Show 2015-1
Eén van de grootste verrassingen van deze Autosalon Genève is van Bentley die de EXP 10 Speed 6 heeft onthuld. De concept wagen hint naar een meer sportief model dat in de nabije toekomst in de prijslijst zal verschijnen. De wagen zal echter geen ‘baby-Bentley’ worden, maar een wagen die een sportief antwoord geeft op bijvoorbeeld de Aston Martin Vanquish, Ferrari F12berlinetta.

Productierijp
Het model is dan wel een concept, het oogt productierijp. De wagen is lager, ligt dichter op het asfalt en heeft dankzij een nieuw grille ontwerp een veel sportiever voorkomen. Dit is ook doorgewerkt in het interieur, waar naast de traditionele toepassing van leer, metaal en hout ook kopper is verwerkt. Dit kopper is ook toegepast op bijvoorbeeld de remklauwen en wielen. De keuze van koper is niet toevallig, het is een referentie aan een hybride aandrijving die de wagen zal huizen.

Bentley EXP 10 Speed 6 Autosalon Geneva Motor Show 2015-27

Bentley Boys
Het huidige modellengamma van Bentley bestaat uit luxe wagens met een dikke motor, een sportief model daaraan toevoegen lijkt een logische stap. De EXP 10 Speed 6 is bovendien gespoten in British Racing Green wat refereert aan de Bentley Boys, een groepje Engelsen die vroeger racete met Bentley wagens.

Productie plannen
Net als de EXP 9 F is de concept wagen een duidelijke vooraankondiging van een sportwagen van het merk. Een sportief model zou uitstekend passen in een modellengamma dat bestaat uit luxe wagens. Het is duidelijk dat we in de komende jaren meer te zien gaan krijgen van deze sportwagen.Categorie(ën)