Borgward komt terug in Genève 1 minute leestijd

Christian Borgward Geneva 2015 Borgward return
Door een vreemde samenloop van omstandigheden stopte Borgward in 1961 met het produceren van auto’s, over een maand staat het merk weer op. Christian Borgward, zoon van oprichter Carl Borgward heeft ruimte op de beursvloer van Genève gehuurd om daar een nieuw model te presenteren.

Borgward
Het Duitse automerk Borgward werd opgericht in 1929 door Carl Borgward, het begon vooral met de productie van goedkope, lichte automobielen. Na de tweede wereldoorlog bouwt het merk vooral luxere auto’s en doet het mee met diverse races om bekendheid te krijgen. Eind 1960 wordt het bedrijf in een crisis gegooid doordat de importeur in de Verenigde Staten failliet gaat, dit nieuws valt niet goed bij de clientele van Borgward, het heeft nu een voorraad en overcapaciteit. In 1963 houdt Borgward op te bestaan, nadat alle schuldeisers zijn betaald blijft er nog ruim 4 mln Duitse Mark op de bank. Carl Borgward overlijdt in hetzelfde jaar.

Contouren
Christian Borgward is al lange tijd bezig met plannen om het bedrijf, wat was opgericht door zijn vader, nieuw leven in te blazen. Al in 2006 wilde hij een nieuw model lanceren, dat werd vaak uitgesteld maar nu is de definitieve datum van 3 maart 2015 geprikt voor een de introductie van een nieuw model. Details ontbreken nog en naast een korte promo video met contouren van de nieuwe auto, is er weinig bekend.Categorie(ën)