Bugatti stuurt laatste Veyron naar Genève 1 minute leestijd

Bugatti Veyron EB164 Grand Sport-1
Krap 10 jaar nadat de productieversie van de Veyron werd voorgesteld aan het publiek, zal het laatst gebouwde model worden onthult op de Autosalon Genève over een maand. Dat onthulde Bugatti’s CEO Wolfgang Dürheimer, de 450 en laatste Veyron is een bijzondere uitvoering van de Veyron Grand Sport Vitesse.

Bijzondere edities
Bugatti plande in eerste instantie 300 stuks van de EB16.4 Veyron coupé, om daar later nog 150 stuks van de cabrio Grand Sport aan toe te voegen. Verkopen leken goed te gaan, totdat de credit-crunch toesloeg. Bugatti antwoordde met een groot aantal bijzondere edities met de (3 x 6 wagens) ‘legendes’ reeks als laatste wapenfeit. Boze tongen beweerde dat Bugatti dit moest doen om de auto toch te kunnen slijten.

Veyron opvolger
Bugatti zou al druk doende zijn met de Veyron opvolger, die Chiron zou gaan heten. Er wordt getipt dat de wagen al op de 2016 Autosalon Genève zal worden gepresenteerd.Categorie(ën)