Compacte hot hatch Opel Astra OPC 1 minute leestijd

Opel Astra OPC 2015
Opel keert terug in het compacte hot-hatch segment met de Astra OPC op een moment dat er veel concurrentie is. Toch heeft de nieuwkomer veel te bieden, ruim 200 pk, een dikke bodykit en Recaro stoelen. Opel zal de auto onthullen op de Autosalon Genève over een maand, dan maakt het ook de prijzen bekend en verteld het wanneer de auto zijn opwachting maakt in de showrooms.

OPC
Voor de basis heeft Opel niet alleen de nieuwe Astra gebruikt, er wordt ook geleund op techniek uit de Astra OPC Nürburgring Edition. Daarnaast hebben de mannen in het Opel Performance Center gebruik gemaakt van de verbeterde techniek, het 1,6 liter 4-cilinder turbo motorblok is goed voor 207 pk, het koppel is 245 Nm of maximaal 280 Nm wanneer de overboost-modus wordt geactiveerd. Deze specs zijn goed voor een acceleratie naar 100 km/h in 6,8 seconden, de topsnelheid bedraagt 230 km/h.

Opties
De specs van de Astra OPC zijn beter dan menig concurrent kan bieden, maar wie het goed wil doen moet nog een blik werpen op de optielijst. Het Performance Package biedt namelijk grotere velgen (18″), een grote spoiler op de kofferklep, grote Brembo remmen maar bovendien een Drexler mechanisch sper-differentieel. Overigens staat elke Astra OPC standaard op FSD (Frequency Selective Damping) schokdempers van het Nederlandse Koni.Categorie(ën)