Porsche Cayman GT4 is trackday lieveling 1 minute leestijd

Porsche Cayman GT4 2015 official
Krap een jaar geleden werd al eens het prototype gespot, nu heeft Porsche de Cayman GT4 officieel aangekondigd voor een debuut in Genève. De auto heeft een 3,8 liter 6-cilinder boxer motor gekregen die goed is voor 385 pk, gekoppeld aan een 6-traps versnellingsbak. Porsche heeft ook bekend gemaakt dat de wagen een ronde van de Nürburgring Nordschleife doet in 7:40, sneller dan de 911 Turbo S en 911 GT3 van de 997 generatie. Op 3 maart wordt de auto in Genève voorgesteld aan het publiek, een maand later verschijnt de auto in de showrooms.

911 invloeden
Porsche puristen noemen de 911 de enige échte Porsche, terwijl rijders de Cayman juist kiezen vanwege de middenmotor. Om tegemoet te komen aan beide kampen heeft Porsche de 3,8 liter 6-cilinder boxermotor uit de 911 Carrera S genomen als basis voor de Cayman GT4. De remmen en diverse onderstel componenten zijn afkomstig van de nieuwe 911 GT3, ook staat de tracktoy 30 mm lager dan de standaard Cayman.

Tracktoy
Wat niet is overgenomen van de nieuwe 911 GT3 is de PDK-transmissie, 3 pedalen en een 6-traps handbak zorgen voor optimale controle. Wie snel weet te schakelen kan in 4,4 seconden naar 100 km/h acceleren, de topsnelheid ligt op 295 km/h. Maar de Cayman GT4 is geen goedkoop speeltje, € 126.100 vraagt Porsche voor de auto.Categorie(ën)