Ford Focus RS heeft AWD en + 320 pk 1 minute leestijd

Ford Focus RS 2015
Met de Focus RS heeft Ford continue geëxperimenteerd, geen model is hetzelfde en die lijn wordt doorgezet met de 3e generatie. De nieuwe Focus RS heeft 4-wielaandrijving, ruim 320 pk uit een gemodificeerde EcoBoost Mustang motor en een handmatige 6-traps transmissie. Voor het publieksdebuut moeten we nog een maand wachten tot de wagen wordt voorgesteld op de Autosalon Genève, dan maakt Ford ook de prijzen, exacte prestaties en leveraanvang bekend.

Concurrentie
Een punt waar je niet omheen kan, de Focus RS heeft recent er een paar concurrenten bij gekregen. De premium Mercedes-Benz A45 AMG en Audi RS3 zijn prima alternatieven, Ford haakt aan hierbij met vergelijkbare technologie. Het AWD systeem in de Focus RS maakt gebruik van koppelverdeling, waarbij maximaal 70% naar de achterwielen kan worden gestuurd, Ford noemt dit Dynamic Torque Vectoring. Vervolgens wordt het vermogen nog door en RDU (Rear Drive Unit) individueel verdeeld over de achterwielen. Dit systeem kan 100 calculaties per seconde uitvoeren en Ford claimt dat onderstuur daardoor niet zal voorkomen.

Aandrijving
Onder het vooronder ligt een sterk aangepaste 2,3 liter 4-cilinder EcoBoost motor uit de Mustang. Ford heeft dit blok voorzien van verstevigde cilinderkop, een grotere turbo en intercooler, schakelen gaat nog gewoon handmatig met een 6-traps transmissie. Voor wat het waard is, het verbruik ligt 20% lager dan zijn voorganger en daardoor is ook de uitstoot lager. De auto staat standaard op 19″ wielen waarin een remsysteem van Brembo zorgt voor de stopping-power. Wat betreft kleuren is er keuze uit 4 lakken; liquid blue, stealth grey, absolute black en frozen white.Categorie(ën)