Ferrari toont 488 GTB voor debuut 2 minutes leestijd

Ferrari 488 GTB 2015
Op de Autosalon Genève zal Ferrari over een maand de 458 Italia opvolger tonen, waarvan we nu de eerste informatie en foto’s hebben. De 488 GTB neemt afscheid van een atmosferische krachtbron, de nieuw ontwikkelde 670 pk sterke, 3,9 liter V8 bi-turbo motor moet ons de hoogtoerige klanken van Ferrari doen vergeten.

M458 T
Er valt geen pijl te trekken op de benaming van Ferrari modellen. Er is niet gekozen voor de toevoeging van de letter ‘T’, maar een volledig nieuwe naam die refereert naar het verleden. 40 jaar geleden bouwde Ferrari de 308 GTB, waarbij GTB staat voor Gran Turismo Berlinetta. De luchtinlaat aan de voorzijde zou ook geïnspireerd zijn door het model uit Ferrari’s verleden. Voor de cijfers heeft Ferrari ook een oud trucje uitgehaald, de totale cilinderinhoud (3902 cc) gedeeld door het aantal cilinders (8) levert het getal 488 op (afgerond van 487.75cc, natuurlijk).

Motor
Ferrari maakt melding van een volledig nieuw ontwikkelde motor, hoewel deze ongetwijfeld flink leunt op de eerdere ontwikkeling die is gedaan voor de California T. Belangrijkste cijfers zijn een topvermogen van 670 pk (bij 8000 toeren) en 760 Nm, acceleratie naar 100 km/h in 3 seconden, 200 km/h is in 8,3 seconden gehaald (wat bijna een seconde sneller is dan de 458 Italia). Topsnelheid ligt boven de 330 km/h. Schakelen gaat via de verbeterde 7-traps dubbele koppeling transmissie, Variable Torque Management zorgt voor optimale verdeling van het vermogen. Voor optimale prestaties heeft Ferrari ook het Side Slip Angle Control (SSC2) verbeterd.

458 Vs. 488
Optisch is de 458 nog te herleiden, ondanks de grote wijzigingen in de aerodynamica, vooral de grote luchtinlaten achter de portieren vallen op. Net als bij de latere Speciale modellen, heeft de sportwagen active aerodynamica en doet Ferrari wat niet mag in de Formule 1, het toepassen van een geblazen diffuser. Maar belangrijker, Ferrari beloofd dat de auto ondanks de turbo even goed klinkt als de 458 Italia waarvan de productie deze zomer stopt.

Interior
Het interieur is niet ingrijpend veranderd, maar verfijnd. De luchtroosters zijn verbeterd en gebogen rond het instrumentarium, het infotainment systeem heeft meer functies en een nieuwe interface, het stuurwiel is vrijwel ongewijzigd gebleven. Opmerkelijk is dat Ferrari eindelijk om is, de motor starten kan nu ook zonder de sleutel in het contact te hoeven draaien.Categorie(ën)