Nissan GT-R LM Nismo klaar voor Le Mans 1 minute leestijd

Nissan GT-R LM Nismo LMP1 HY Le Mans 2015 FIA WEC
Nissan had er zelfs speciaal een reclameblok tijdens de Super Bowl voor gekocht, met de GT-R LM Nismo keren ze terug naar de 24h van Le Mans op het hoogste niveau. De auto is een vreemde eend in de bijt, met 1000 pk vermogen wat de voorwielen aandrijft. Nissan heeft nog niet alle feiten van de auto onthuld, dat zal de autobouwer komende maanden doen en in ieder geval voor 12 april wanneer de eerste race van het FIA WEC gereden zal worden.

Voorwielen
Aandrijving op de voorwielen is een unicum in de racerij en vooral in de hoogste klassen, maar Nissan kan dat doen vanwege de technische vrijheid die er is in de LMP1 HY (Le Mans Prototype 1 Hybrid) klasse. De vrijheid is zo groot dat Nissan kan kiezen voor significant grotere voorwielen, 14″ voor tegenover 9″ achter, ook is de motor voorin geplaatst. Deze ruim 1000 pk sterke 3 liter twin-turbo V6 motor is gebaseerd op die uit de GTR straatauto en moet de 900 kg zware racer over het circuit krijgen.Categorie(ën)