Lamborghini Huracán GT3 klaar voor het circuit 1 minute leestijd

Lamborghini Huracan GT3 launch
Op een eigen event heeft Lamborghini de nieuwe Huracan GT3 voor het 2015 raceseizoen onthuld. De auto voldoet (in tegenstelling tot de Huracán Super Trofeo) aan de FIA GT3 norm en zal deelnemen aan de Endurance Series. De 24-jarige Nederlander Jeroen Mul is tijdens de onthulling ook voorgesteld aan het publiek, hij zit nu in het Young Drivers Program van Lamborghini Squadra Corse.

Basis
Voor de basis heeft Lamborghini de Huracán LP620-2 Super Trofeo genomen en in samenwerking met Dallara Engineering aangepast om te voldoen aan de reglementen van de FIA. Het gewicht van de auto komt op 1.239 kg, een gewichtsbesparing van ruim 300 kg ten opzichte van de straatauto.

Kopen?
Het fabrieksteam van Lamborghini zal in ieder geval deelnemen aan de Endurance Series, die dit jaar 6 races telt waaronder de 24-uur van Spa-Francorchamps. Maar wie zelf achter het stuur wil kruipen tijdens een race naar keuze kan dat ook doen, de auto heeft een prijskaartje van € 369.000,-.

Ferruccio
Ferruccio Lamborghini zou zich omdraaien in zijn graf, want de oprichter wilde bijzondere auto’s bouwen zonder ermee het circuit op te gaan. Sinds zijn overlijden in 1993 is Lamborghini steeds vaker te vinden op de circuits, eerst door klant Reiter Engineering, sinds kort ook met een eigen raceklasse en fabrieksteam.



Categorie