Honda onthuld nieuwe NSX 2 minutes leestijd

Honda NSX 2015 production NAIAS Detroit Motor Show 2015
Afgelopen jaren toonde Honda op de diverse motor shows een steeds verbeterde NSX Concept, in Detroit heeft het nu de uiteindelijke productie versie getoond. De sportwagen heeft een hybride aandrijving, een bi-turbo V6 motor wordt geholpen door 3 elektromotoren, 2 op de voorwielen en 1 tussen de motor en 9-traps automatische transmissie. Vanaf medio dit jaar kan de auto besteld worden, aanvang van de leveringen staat eind dit jaar gepland.

Ontwikkeling
Al jaren is Honda bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe NSX, wat een waardige opvolger moest worden van het vorige model dat in Japan werd gebouwd tussen 1990 en 2006. Het design van de auto wijkt weinig af van de concepts van de afgelopen jaren en de aandrijflijn is daadwerkelijk innovatief. De marketing afdeling heeft daarvoor de term ‘Super-Handling All Wheel Drive’ bedacht, rem- of acceleratie vermogen kan dankzij de elektromotoren individueel over de voorwielen worden verdeeld. De bestuurder krijgt een keuze uit 4 rijmodi, Quiet (vol-elektrisch), Sport, Sport+ en Track.

Constructie
Een sportwagen in deze tijd is niet compleet zonder carbon fiber, al is dat bij de Honda NSX niet direct zichtbaar. De auto is voornamelijk uit aluminium opgetrokken, maar zit op een carbon fiber vloer. Ontwikkeling van de motor was gericht op een zo klein mogelijk formaat, om deze zo laag mogelijk te kunnen plaatsen in de auto. De 9 traps versnellingsbak met dubbele koppeling schakelt “synapse quick” en is voorzien van rev-matching om het vermogen optimaal te benutten. Remvermogen wordt gehaald dankzij de elektromotoren en carbon keramische remschijven.

Specificaties
Honda houdt exacte specificaties vooralsnog even geheim, meerdere bronnen beweren dat de auto een totaal vermogen heeft van 550 pk. Dat moet voldoende zijn om te kunnen concurreren met bijvoorbeeld de BMW M4, Audi R8 of Lexus RC F.Categorie(ën)