Alfa Romeo keert terug in de VS met 4C Spider 1 minute leestijd

Alfa Romeo 4C Spider Detroit Motor Show 2015 NAIAS
Na een afwezigheid van 20 jaar is Alfa Romeo terug op de Noord-Amerikaanse markt en om dat te vieren is de 4C Spider onthuld in Detroit. De sportwagen werd vorig jaar maart in Genève nog als concept onthuld, de productie versie zou al een maand later in New York te zien zijn, maar dit werd vooruit geschoven naar de North American International Auto Show. Over een paar maanden wordt begonnen met de eerste leveringen, op tijd voor de zomer.

Gewicht
De 4C Coupé werd (op de koplampen na) erg positief ontvangen, een kleine sportieve auto met een bijzonder laag gewicht dankzij een carbon fiber monocoque. Het is Alfa Romeo gelukt om ook het gewicht van de Spider laag te houden, met een totaalgewicht van slechts 1128 kg weegt de auto slechts 10 kg meer. Om de torsiestijfheid te behouden, is er een aluminium roll-bar gemonteerd achter de stoelen, door de monocoque constructie was andere versteviging niet nodig. De auto is technisch hetzelfde gebleven als de 4C Coupé, een 1,7 liter 4-cilinder TBi motor levert 240 pk / 35o Nm.

Dak
Alfa Romeo levert de auto standaard met een stoffen nood-dak dat in de auto opgeborgen kan worden. Wie vaker op pad wil met de 4C in mindere weersomstandigheden, doet er goed aan om het optionele carbon fiber dak te bestellen. Wanneer de zon schijnt moet dit dak wel worden achtergelaten in de garage, er is in de auto geen bergruimte voor gemaakt. Alfa Romeo schat dat er per jaar 3.500 4C Spiders verkocht worden, even veel als de coupé.Categorie(ën)