Nieuwe Ford GT in Detroit gepresenteerd 1 minute leestijd

2016 2015 Ford GT Detroit Motor Show NAIAS
Op de North American International Auto Show heeft Ford de nieuwe GT supercar getoond. De wagen met lichtgewicht materialen zoals carbon fiber en aluminium wordt aangedreven door een ruim 600 pk sterke 3,5 liter bi-turbo V6 EcoBoost motor. Productie wordt pas eind volgend jaar gestart, de auto wordt wereldwijd verkrijgbaar.

Opvolger
De nieuwe Ford GT is vooral een hommage aan Ford’s overwinning (en volledige podium) van de 24h van Le Mans in 1966. 10 jaar geleden bracht Ford al een moderne interpretatie van de GT sportwagen, tussen 2004 en 2006 zijn daar ruim 4000 stuks van gebouwd. De nieuwe Ford GT neemt wel afscheid van de retro looks, waaronder de unieke deuren uit één stuk die doorlopen in het dak. Origineel bedacht om tijd te besparen tijdens rijder-wissels, maar voor een straat auto weinig praktisch. De nieuwe Ford GT heeft meer conventionele ‘scissor doors’.

Lichtgewicht
Voor de GT wordt voornamelijk gebruik gemaakt van carbon fiber, wat vooral zichtbaar binnenin de auto. Aluminium is gebruikt voor het sub-frame aan de voor- en achterzijde. Exacte specificaties van de GT zal Ford later bekend maken, ze beloven een competitief vermogen-gewicht verhouding.

Ford Performance
De GT supercar wordt het vlaggenschip van het Ford Performance label, waar voor 2020 ten minste 12 nieuwe modellen onder moeten verschijnen.Categorie(ën)