Audi brengt nieuwe Q7 op de markt 1 minute leestijd

Audi Q7 2015 model
Audi heeft de 2e generatie Q7 officieel aangekondigd voor het debuut over een maand in Detroit. De populaire SUV is visueel sterk veranderd, waarbij de nieuwe single-frame grille het meest in het oog springt, onderhuids is een gewichtsbesparing van 325 kg het grootste nieuws. De 7-zits SUV is tegen de trent in iets kleiner dan zijn voorganger, al zou daar niets van te merken zijn in de cabine. De auto verschijnt medio volgend jaar op de markt en is in eerste instantie te bestellen met een 3 liter TDI of 3 liter TFSI.

Styling
Vormgeving van de nieuwe Q7 volgt op eerdere concepts van het merk, de single-frame grille werd geïntroduceerd op de Crosslane Coupé Concept 2 jaar geleden in Parijs. De geaccentueerde wielkasten is ook een ontwerp-element dat nu is overgenomen in het productie model.

Minimalistisch
Het interieur heeft Audi zo clean mogelijk gehouden, meest opvallende detail is de zilveren strip van de airco roosters die doorloopt in de decoratie strips. Het instrumentarium is zoals in de nieuwe TT een beeldscherm, in de Q7 geholpen door een centraal, hoog gemonteerd scherm.

MLB
De nieuwe Q7 is het eerste SUV model dat is ontwikkeld door VAG op het aangepaste MLB platform. Later zullen nieuwe generaties van de Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg en Bentley Falcon. De grote gewichtsbesparing is vooral bereikt door een aluminium / staal combinatie van het platform en meer aluminium carrosserie delen.

Motorisering
Later zal Audi het motoren aanbod vergroten, een TDI Ultra en e-tron (plug-in elektrische hybride aandrijving) optie staan in de planning.Categorie(ën)