Mercedes-Benz GLE is SUV Coupé 1 minute leestijd

Mercedes-Benz GLE-klasse 2014 2015
BMW’s introductie van de X6, een SUV Coupé, werd niet direct unaniem positief ontvangen maar inmiddels is men wel gewend aan de wat ongebruikelijke combinatie. Mercedes-Benz vindt nu de tijd rijp om een concurrent in de markt te zetten met de GLE-klasse.

Versies
Vooralsnog komt de GLE in 3 versies op de markt, als GLE 400, GLE 450 AMG of dieselen met de GLE 350 d. Alle 3 de versies zijn standaard uitgerust met 4MATIC 4-wielaandrijving en de 9G-TRONIC 9-traps automatische transmissie. Het GLE 450 AMG topmodel is het eerste model uit de AMG Sport-lijn, auto’s die er extra sportief uitzien en rijden. Later wordt het Mercedes-AMG GLE 63 Coupé 4MATIC gepresenteerd met mogelijk een debuut in Detroit.

ML-klasse
Hoewel de nieuwe GLE-klasse flink anders is dan de ML-klasse, wil Mercedes-Benz deze auto toch als diens vervanger in de markt zetten. Sinds de introductie van de nieuwe benaming strategie, zal de ML-klasse geen directe opvolging krijgen. De GLE zal worden gebouwd in Tuscaloosa, Verenigde Staten.Categorie(ën)