Ferrari LaFerrari FXX K officieel 2 minutes leestijd

Ferrari LaFerrari FXX K
Daags voor het debuut tijdens de Ferrari Finali Mondiali in Abu Dhabi, heeft Ferrari de nieuwe LaFerrari FXX K onthuld. De auto bedoeld voor corse clienti track-days heeft een gecombineerd totaalvermogen van 1050 pk door een 860 pk sterke 6,3 liter V12 en 190 pk krachtige elektromotor.

Track-Focused
Ferrari beloofd een unieke ervaring in de LaFerrari FXX K, die fors verschilt ten opzichte van een ‘standaard’ model omdat de auto niet hoeft te voldoen aan homologatie eisen. De auto meet ruim 2 meter in de breedte, bijna 4,9 meter in de lengte. Aan de voorzijde is een nieuwe dubbele spoiler/splitter geplaatst, aan de achterzijde zijn 2 hoog-geplaatste spoilers toegevoegd, wat een downforce winst van 50% oplevert. Binnenin is veel van de luxe verwijderd om het gewicht zo laag mogelijk te houden, het digitale instrumentencluster is aangepast om alleen relevante informatie te tonen.

Ferrari LaFerrari FXX K interiorFXX K
Aan het FXX appendix is nog een letter toegevoegd, de ‘K’ wat refereert naar het kinetic energy recovery system (KERS). Ook dit systeem is aangepast voor circuit doeleinden, de Manettino op het stuur kent 4 standen: Qualify (voor maximale prestaties voor een beperkt aantal rondes), Long Run (geoptimaliseerde prestaties voor langere duur) Manual Boost (levert direct vol vermogen) en Fast Charge (programma voor maximaal oplaad vermogen). De 7-traps dubbele koppeling is behouden gebleven voor de LaFerrari FXX K, terwijl de double wishbone wielophanging is vervangen voor een multi-link opstelling aan de achterzijde.
De auto staat op specifiek ontwikkelde Pirelli P-Zero banden, waarin sensoren zijn geïntegreerd die onder andere acceleratie, druk en temperatuur meten. Brembo levert carbon remmen, in de afmeting 398x223x36 voor en 380x253x34 achter.

XX Programme
Net als bij de Enzo FXX voorganger, kan je de auto kopen voor enkele miljoenen terwijl Ferrari je auto houdt en transporteert naar diverse circuits. De LaFerrari FXX K moet de concurrentie aangaan met McLaren’s nieuwe P1 GTR die eerder dit jaar werd gepresenteerd. Tijdens het debuut in Abu Dhabi zal Ferrari de eerste orders gaan noteren, in de zomer van volgend jaar kunnen de eigenaren ermee gaan racen.Categorie