Henrik Fisker terug in LA met Galpin 2 minutes leestijd

Galpin Rocket Ford Mustang Henrik Fisker design 2014
Henrik Fisker is een man met een indrukwekkend CV, maar met een turbulente periode achter de rug. Zo is hij verantwoordelijk voor onder andere de briljante BMW Z8 en de reïncarnatie van Aston Martin door de DB9 te tekenen. Zijn turbulente periode was wanneer hij zijn eigen automerk ‘Fisker’ oprichtte, wat roemloos ten onder is gegaan, inmiddels gekocht door Chinezen. Nu is hij terug op een oude bekende manier, als ontwerper. Op de Los Angeles Motor Show heeft Galpin Auto Sports de Rocket onthuld, naar een design van Henrik Fisker.

Marketingstunt
Natuurlijk is het een mooie marketing stunt van Galpin door Henrik Fisker in te huren voor het ontwerp, toch zijn zijn talenten niet te ontkennen. En zoals gewoonlijk grijpt de Deense Henrik Fisker terug naar het verleden, om retro elementen toe te voegen aan het heden.

Design
Voor het design van de Galpin Rocket heeft Henrik Fisker zich dus laten inspireren op een klassiek model, en wel de Shelby Mustang GT500 uit 1968. Meest opvallende natuurlijk de zilveren lak met striping, wat legendarisch is geworden dankzij Eleanor uit Gone in 60 Seconds. Ook de velgen zijn geïnspireerd op die van Eleanor, al lijkt het op een kruising tussen die van de Mustang en die van Porsche Fuchs, nu gemaakt door Adv.1.

Specs
Het is niet alleen uiterlijk vertoon, de Mustang is serieus aangepakt om beter te presteren. De V8 is flink aangepakt om 725 pk te leveren aan de 21″ achterwielen en de body is gemaakt van carbon fiber om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Galpin Auto Sports (GAS) wil graag per direct orders in het boek noteren, de prijs is volledig afhankelijk van de wensen van opdrachtgever.Categorie(ën)