Mazda presenteert CX-3 en facelift 6 & CX-5 2 minutes leestijd

Mazda CX-3
Ook Mazda stapt in het alsmaar groeiende compacte cross-over segment met de nieuwe CX-3. De auto is op de Los Angeles motor show onthuld, waar ook de opgefriste Mazda 6 en CX-5 zijn gepresenteerd.

CX-3
Het nieuwe compact cross-over model van Mazda is het 5e model dat is vormgegeven naar het nieuwe Kodo-designtaal. Dit houdt in scherpe lijnen, een grote grille waar de koplampen in doorlopen en een sportieve stance. Maar vooral het interieur breekt met oude Mazda, het ontwerp is een stuk minder saai dan eerst en doet Europees aan, pas in de zomer van 2015 zal de Mazda CX-3 in de showrooms verschijnen.

CX-5
Het andere CX SUV model van Mazda heeft zich al bewezen en een facelift moet het model interessant houden in het drukke segment. Wat betreft het uiterlijk past de auto nu in de vernieuwde line-up en ook het interieur heeft nu dankzij nieuwe materialen een Europese feel. Daarnaast is er een nieuw infotainmentsysteem, elektronische handrem en verbeterde isolatie.

Mazda 6
Tot slot is ook het vlaggeschip van Mazda vernieuwd, wat geen overbodige luxe is omdat het gehele D-segment is vernieuwd afgelopen jaar. Deze auto is ook aangepakt naar de nieuwe designtaal Kodo, en ook het interieur is vernieuwd. Naar voorbeeld van Mercedes-Benz heeft Mazda het centraal-gemonteerde display ‘zwevend’ gemaakt, waardoor de bestuurder zijn ogen minimaal van de weg hoeft te houden. Daarnaast doet ook het nieuwe infotainment systeem zijn intrede en is het head-up display optioneel te bestellen. De 6 is net als de CX-5 beter geïsoleerd, Mazda claimt dat de auto op de snelweg 25% stiller is.Categorie(ën)