Mercedes-Maybach officieel 2 minutes leestijd

Mercedes-Maybach S600 2014 Los Angeles Motor Show
Mercedes-Benz heeft voor de officiële onthulling in Los Angeles en Guangzhou de Mercedes-Maybach S600/S500 onthuld. Van buiten is de auto amper als Maybach te herkennen, alleen de lengte en logo’s op de C-stijl en kofferklep verklappen dat het de meest luxe wagen van Mercedes betreft. Bij het Mercedes-Maybach sub-merk is het het interieur wat telt.

Luxe
De Mercedes-Maybach is met 5,45 meter een stuk langer dan de verlengde S-klasse, ruimte natuurlijk bedoeld voor passagiers achterin. Deze passagiers hebben de beschikking over speciaal ontworpen stoelen, die tot 43,5 graden achterover kunnen kantelen. Een beeldscherm en het 24 speakers telende Burmester 3D Audiosysteem houden passagiers bezig tijdens de rit.

Maybach
Het automerk Maybach vindt zijn oorsprong in 1909, toen Wilhelm Maybach en Ferdinand Graf von Zeppelin een motoren-bedrijf oprichtte. Na een experimenteel luxe limousine te hebben gebouwd in 1919, begon het bedrijf Maybach-Motorenbau met het produceren van auto’s. In 1941 werd de laatste auto gebouwd, in de fabriek werden alleen motoren gebouwd voor tanks van de Nazi’s.
Na de tweede wereld oorlog werd productie van auto’s niet hervat, in 1960 kocht Daimler de merknaam maar deed daar niks mee tot 1997. In dat jaar toonde ze een luxe-limousine concept die 5 jaar later, in 2002, op de markt verscheen. In november 2011 maakte Daimler bekend om te stoppen met het merk, eind 2013 werd de laatste Maybach gebouwd. Vorige week maakte Mercedes-Benz bekend Maybach net als AMG als sub-merk te gaan voeren.

Bestellen
De Mercedes-Maybach moet een discreet alternatief zijn voor de luxe Rolls Royce Ghost en Bentley Flying Spur. Vanaf februari 2015 is de auto te bestellen als S500 (bi-turbo V8 met 455 pk / 700 Nm), of S600 (bi-turbo V12 met 530 pk  / 830 Nm). Later wordt de auto ook beschikbaar met het 4-wielaandrijving systeem 4MATIC, de V6 diesel uitvoering is uitsluitend te bestellen in China.Categorie(ën)