Audi Prologue Concept is voorproefje op A9 1 minute leestijd

Audi Prologue Concept A9 Los Angeles Motor Show 2014
Eén van de belangrijkste onthullingen op de Los Angeles motor show van dit jaar is Audi’s nieuwe concept die hint naar een über-luxe coupé. De voorbode op de A9 heeft Audi Prologue Concept genoemd en toont ook de design toekomst van het merk uit Ingolstadt. Het ontwerp door Audi’s nieuwe design directeur Marc Lichte kent een nog grotere grille, dunne achterlichten en een strak interieur met 3 OLED schermen voor het bedienen van functies.

Concept
Naast een vernieuwing in design-taal, is de Prologue Concept ook een technologische tour-de-force van Audi. Matrix Laser koplampen, remenergie-regeneratie en 4 sturende wielen. Veel ruimte is er ook om de technologie te plaatsen, de auto is 5,1 meter lang, 1,95 meter breed en 1,4 meter hoog en rolt op 22″ wielen. Voor wat het waard is, de 1980 kg zware auto wordt aangedreven door een 4 liter TFSI V8 (605 pk / 750 Nm).

Design
Het ontwerp van Marc Lichte is modern maar heeft ook knipogen naar zijn voorvaderen zoals de Ur-Quattro. Vooral aan de achterzijde is de uitgeklopte wielkasten wat doorloopt naar boven een duidelijke verwijzing naar de auto uit begin jaren-’80. Verder ontbreekt er een B-stijl (net als bij de Mercedes-Benz S-klasse Coupé), lopen de spiegels door in de raamstijlen  en is de grille hoekiger gemaakt.Categorie(ën)