Ford toont nieuwe Shelby GT350 Mustang 1 minute leestijd

Ford Mustang Shelby GT350 Los Angeles Motor Show 2014
De 6e generatie Mustang is al even op de markt, nu is het de beurt aan het topmodel, de Shelby Mustang GT350. De auto met supercar prestaties gaat weer terug naar de basis, een race-auto met kentekenplaten met zoveel Amerikaanse verfijning als mogelijk. Helaas is vooralsnog de auto alleen bedoeld voor de markt in de Verenigde Staten, plannen om de auto op de Europese markten te zetten zijn er zeker niet.

Verfijning
De laatste Mustang die de Shelby naam droeg, was de GT500, een auto waarbij vooral het enorme vermogen telde, weinig verfijning. Voor de nieuwste Shelby GT350 Mustang is het over een andere boeg gegooid, dankzij bijvoorbeeld de MagneRide-dempers, Brembo remmen en Torsen limited-slip differentieel moet de auto ook zijn mannetje kunnen staan in de bochten.

Motorisering
Dit keer heeft Shelby gekozen voor een vrij ademende dikke 5,2 liter V8 motor met een flat-plane krukas. Het vermogen zal zeker over de 500 pk gaan, met een koppel van rond de 550 Nm, schakelen gaat via een handmatige 6-bak.

Comfort
Maar de Shelby Mustang blijft een Amerikaanse auto, met voldoende luxe. Een aantal pakketten zijn te bestellen zoals een Tech Pack en Track Pack, standaard is de auto voorzien van Recaro sport stoelen en een aan de onderkant afgevlakt stuur. Ook het instrumentarium is aangepast voor zo min mogelijk afleiding.Categorie(ën)