Presentatie Lagonda Taraf in Dubai 1 minute leestijd

Aston Martin Lagonda Taraf reveal Dubai
Aston Martin speelt al langer met de gedachte om merknaam Lagonda nieuw leven in te blazen, met de Taraf is dit nu een feit. De luxe limousine die (vooralsnog) alleen verkocht wordt in het Midden-Oosten, werd officieel onthuld tijdens een event in Dubai. Aston Martin claimt dat men niet zomaar een Lagonda Taraf kan bestellen, je moet uitgenodigd worden om de auto te mogen aanschaffen.

Taraf
Het ontwerp van de Taraf is duidelijk een moderne interpretatie van het origineel uit 1976, waarbij een forse grille (kenmerk van Aston Martin) het grootste verschil is. Binnenin is veel gestikt leder met motiefjes te vinden, met toch een sportief karakter. De naam Taraf is niet toevallig gekozen, vertaald vanuit het Arabisch betekend dit ‘ultieme luxe’.

Atelier
Aston Martin gaat de auto bouwen in het atelier dat was gebouwd voor de productie van de One-77, na de V12 Zagato het 3e model dat daar met de hand gebouwd zal worden. Ook de Lagonda krijgt een V12 in het vooronder, hetzelfde motorblok als in de Rapide S.

Evalueren
De Taraf onthulling was één van de eerste officiële presentaties van Andy Palmer, de nieuwe CEO van Aston Martin. Tijdens de presentatie verklapte hij dat er wordt gekeken naar andere markten voor Lagonda.Categorie