Mercedes-Maybach wordt sub-merk 1 minute leestijd

Mercedes-Maybach S600 Spyshot
Voorafgaand aan de onthulling van de nieuwe Maybach in Los Angeles, heeft Mercedes-Benz de eerste informatie onthuld over de luxe-limo. Het Maybach merk werd door het uitblijven van succes eerder opgeheven door Mercedes-Benz, in de toekomst zal het een sub-merk worden, net als Mercedes-AMG.

Flying Spur & Ghost
Terwijl de Maybach 57 en 62 bovenaan de markt zaten, gaat de Mercedes-Maybach S600 vooralsnog iets daaronder zitten, in de categorie van de (baby-)Rolls Royce Ghost en Bentley Flying Spur. Ten opzichte van de S-klasse is de Maybach uitvoering veel luxer, met bijvoorbeeld eigen Maybach-stoelen. De nadruk ligt ook sterk op personaliseren, kopers kunnen elk detail naar eigen smaak aanpassen. Alle details over de Merceds-Maybach S600 worden bekend tijdens de officiële onthulling op 18 november tijdens de Los Angeles Motor Show.

Mercedes-Maybach sub-merk
Het omtoveren tot sub-merk geeft Mercedes-Benz ook meer ruimte om meer te doen met de naam. Verwacht in ieder geval meerdere uitvoeringen op basis van motorisering, misschien zullen er zelfs andere modellen van Mercedes de Maybach appendix gaan krijgen. Volgens een woordvoerder zijn er voorlopig geen plannen voor een Maybach-SUV, een niche die in de komende jaren druk zal worden.Categorie(ën)